Waarvoor staat vzw Glek?

GLEK is de afkorting van Geef Leven Een Kans.

 

Voor wie zetten wij ons in?

Vzw Geef Leven Een Kans (GLEK) is actief bij het aanbieden van gelijke kansen aan heel wat kinderen met een verontrustende gezinssituatie die verblijven in een begeleidingstehuis (soms tijdelijk, soms langdurig). Op school worden ze geconfronteerd met grote verschillen met hun leeftijdsgenoten, tot zelfs buiten de schoolmuren zien ze waar hun klasgenootjes van kunnen genieten terwijl dit voor hen niet mogelijk is. Omdat deze kinderen heel veel zorgen aan hun hoofd hebben, wil vzw GLEK deze kinderen ook eens een zorgeloze dag/namiddag/avond aanbieden, zodat ze even weer 100% kind kunnen zijn en gelijke kansen kunnen ervaren toch voor eventjes. Zodat ook zij blijvende mooie herinneringen kunnen maken, bewaren en dit samen met hun klasgenoten delen. Want ook zij zijn het waard om uniek te zijn! Vzw Geef Leven Een Kans- Glek richt zich tot de vele voorzieningen zodat ook broers/zussen kunnen op zo'n leuke momenten herenigd worden want samen geplaatst zijn komt niet altijd voor, we spreken steeds over honderden kinderen die aanwezig zijn en samen kunnen genieten met kinderen om zich heen die hun optimaal begrijpen en zo ook eens beseffen dat zij niet alleen zijn die niet thuis kunnen wonen.

Ook deze kids/jongeren mogen weten hoe een cinema eruit ziet. Wat is die Centerparks waar na elke vakantie over gepraat wordt? Golven in een zwembad hoe kan dat? Hoe ziet die draak eruit dat zorgt voor kriebels? Zij weten niet precies wat dit allemaal is, laat staan dat ze weten hoe het voelt…

 

‘Wanneer gaan we weer naar huis?’
Zien we mama terug?’
‘Zal het beter zijn, als we weer thuis zijn?’
‘Kan ik in deze school blijven? Kan ik bij deze vriendjes blijven?’
‘Zal er nu wel eten genoeg zijn?’ 
‘Zal ik thuis ook zo’n warm water hebben als hier?’

Dit en nog zoveel meer vragen, zijn dagdagelijkse gedachten bij deze kinderen. Je kunt je dus wel voorstellen dat hun leven echt niet makkelijk is.

Iedere dag het gevoel hebben anders te zijn dan de rest, terwijl ze hier zelf helemaal niet kunnen aan doen.

Hoe het verschil maken?

 

Met vzw GLEK en UW hulp zorgen wij letterlijk voor een ‘time-out’ voor deze kinderen.

Geen negatieve gedachten, geen vragen, geen verdriet, geen … Wel tijd voor plezier, verwondering, een lach, een mooie herinnering!

We nemen ze mee naar die show waar al hun vriendjes over praten of het zwembad met het mysterie van de golven. Ook de cinema langs binnen zien is een droom die voor hen uitkomt MET telkens een knabbel en drankje erbij. 

 

Hoe komen wij aan ons budget?

 Glek heeft verschillende manieren om een budget samen te krijgen:

- verkoop van oa gehaakte knuffels via onze webshop: www.glekshop.be 

- Grime Glek: betaalbare kindergrime voor uw feestjes 

- Sponsors/samenwerkingen.

 

Wij maken ook verschil omdat wij een vzw zijn die volledig werkt op vrijwillige basis. Hierbij wil ik duiden op het feit dat onze vzw geen vergoedingen uitbetaald aan de oprichters van de vzw noch aan de actieve vrijwilligers. Dit is volledig gezamelijke overeenkomst en zo hebben wij meer budget voor onze realisaties.

Wij ontvangen geen subsidies en kunnen hierdoor geen fiscale attesten uitschrijven echter wel factureren.

Help mee om al deze kinderen een lach op hun gezicht te schenken! Charlotte komt langs als spreekster om de vzw voor te stellen en u zal verwonderd zijn welk effect dit zal hebben. U voorziet een scherm wij de powerpoint en u zal het zich niet beklagen.

 

Woordje over de oprichters:

 Charlotte (22/10/1983) en Benny (05/04/1985) zijn reeds meer als 10 jaar gehuwd en hebben zelf 2 dochters van 2007-2005. Daarnaast zijn ze sinds 2014 zelf actief geweest als pleeggezin ondersteunde pleegzorg korte duur (leeftijd 0-10 jaar, ook  voor kinderen met lichte beperking)  Ze vangen vaak  meedere kinderen op daar zij broers en zussen zoveel mogelijk in de mate van het mogelijk wensen samen te houden. 

Beroepsmatig zijn beiden fulltime actief, Benny is voltijds vrachtwagenchauffeur voornamelijk 's nachts en Charlotte is fulltime kinderbegeleidster in een kinderdagverblijf.

Charlotte gooit zich naast gezin en beroep volledig voor vzw Glek, Benny vond zijn passie binnen het Rode Kruis als hulpverlener en ambulancier. Beiden ondersteunen ze elkaar op alle mogelijke manieren en zijn zeer dankbaar voor de kansen dat ze op jonge leeftijd krijgen.

Waarom ze zich ten volle inzetten voor vzw Glek is niet alleen omdat  'geplaatste kinderen' bij wijze van spreken IN HUN BED slapen ipv. ver van hun bed, maar omdat ook bepaalde verontrustende situaties voor hun als kind niet onbekend waren en zij net het belang van die warme opvang en die tijdbesteding beseffen. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now